غذاهای بدون گلوتن؛ آموزش آشپزی بدون گلوتن

غذاهای بدون گلوتن؛ آموزش آشپزی بدون گلوتن

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» می‌باشد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست می‌آید.


متاسفانه گلوتن یک ماده غذایی خطرناک برای بیماران سلیاک است؛ بیماری سلیاک نوعی واکنش ایمنی غیرطبیعی به گلیادین نسبتاً هضم شده می‌باشد. این بیماری به میزانهای مختلف در تمام مصرف کنندگان گندم در جهان رخ می‌دهد. مصرف و استنشاق گلوتن نیز موجب برخی واکنشهای آلرژیک و آسیبهای عصبی می‌گردد. همین امر موجب محدود شدن رژیم غذایی این بیماران شده است که واقعا آزاردهنده است.


در این صفحه سعی خواهیم کرد تا دستور پخت غذاهای بدون گلوتن را برای شما عزیزان قرار دهیم.


اگر شما در خانه بیماری مبتلا به سلیاک دارید و یا خودتان به این بیماری مبتلا هستید بهتر است بدانید که این بیماری در تمام دنیا بسیار شایع است و امید می‌رود به زودی درمان آن کشف شود.


با مجله سلامت همراه شوید…


۱. بوله‌ی کینوآ:


بوله‌ی کینوآ

کینوا یکی از بهترین جایگزین های برنج برای افراد سلیاکی و حتی افراد سالمی است که میخواهند تغذیه سالم داشته باشند؛ شما می توانید این سالاد سرشار از مواد مغذی را به همراه آب گوچه فرنگی و خیار به عنوان یک نهار میل کنید.



  • زمان آماده سازی : ۲۰ دقیقه

  • زمان پخت : ۲۰ دقیقه





۲. پودینگ شکلاتی بدون گلوتن


پودینگ شکلاتی بدون گلوتن

افرادی که از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده می‌کنند، نباید خوردن دسرهای خوشمزه را از دست بدهند. این دسر بدون گلوتن است و می‌توانید با خیال راحت آن را میل کنید.



  • زمان آماده سازی:۲۰ دقیقه

  • زمان پخت: ۳۰ دقیقه

  • برای ۸ نفر





۳. طرز تهیه نان تست زیره‌ای


طرز تهیه نان تست زیره‌ای

این نان یکی از نان‌های بدون گلوتنی است که برای نهار یا شام بسیار عالی می‌باشد.





۴. دستور پخت کینوای ادویه دار با پنیر فتا و بادام


دستور پخت کینوای ادویه دار با پنیر فتا و بادام

استفاده از کینوا می‌تواند یک سالاد بدون گلوتن عالی در اختیار شما قرار دهد.



  • زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه

  • زمان پخت: ۱۵ دقیقه

  • برای ۴ نفر





نوشته غذاهای بدون گلوتن؛ آموزش آشپزی بدون گلوتن اولین بار در مجله سلامت پدیدار شد.